'Het was al spannend thuis'

De coronacrisis heeft veel impact in Nederland en de toch al kwetsbare groepen hebben het zwaar. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau leefden in Groningen in 2018 meer dan 9.700 kinderen in een huishouden met een laag inkomen, 4.000 kinderen deden dat langdurig. Nu de scholen gedeeltelijk gesloten zijn, betekent dit een extra belasting voor de gezinnen waarin deze kinderen opgroeien. In de afgelopen weken hebben we met hulp van Het Fort tientallen gezinnen een steuntje in de rug kunnen geven. Ook nu willen we er voor deze gezinnen zijn door wekelijks te voorzien van voedselwaardebon ter waarde van 25 euro. Deze bon kunnen ze inleveren bij een supermarkt en de nodige basisboodschappen doen. 

Reacties: 

  • Wat ontzettend leuk dat ik een waardebon mocht ontvangen. Dit komt zó goed van pas, zeker met het paasweekend in het vooruitzicht.
  • De crisis en daarmee de drie tienermeiden de hele dag thuis zorgt dat ik veel.meer boodschappen moet doen dan normaal en amper rond kan komen. Ik zou me graag aanmelden, als het mogelijk is, voor misschien eventueel in de toekomst nog een waardebon. 
  • Voor nu: HEEL erg bedankt. Ik zat met een grote glimlach :)
  • Dit is een engelen geschenk die ik goed kon gebruiken. Pasen en Sam zijn verjaardag in 1 week...was een puzzel waar ik nog niet uit kwam, maar nu wel! Superrrrr bedankt allemaal!!!

De actie loopt via Het Fort (Tot Heils Des Volks); de bonnen worden uitgedeeld via bestaande lokale initiatieven zoals Kledinbank De Zeecontainer, Groningen Verwelkomt, Stadshelden en andere partners zoals kerken. Voeg eventueel bij de donatie toe: "Voedselbon Groningen" 

Doe een Tikkie 

Doneer direct via iDeal